Author Topic: Soldat Lobby widget for Opera  (Read 12300 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aquarius

  • Soldier
  • **
  • Posts: 234
Soldat Lobby widget for Opera
« on: June 27, 2006, 11:49:51 am »
This Opera widget shows the list of Soldat servers. It has many options to filter the list and of course you can join a server by clicking its name.
You need Opera 9 browser to install and use it.

Download it from here!






WARNING: because of a strange bug in Opera 9.0, server joining won't work if you have "soldat" protocol saved in Opera preferences. If you have "soldat" protocol already saved in preferences, go to Tools > Preferences > Advanced > Programs and delete it. After clicking a server name to join it a "Unknown protocol" window will appear, simply click "Yes" and do not check "do not show this dialog again" option!
« Last Edit: June 27, 2006, 03:42:27 pm by Aquarius »

Offline peemonkey

  • Soldier
  • **
  • Posts: 157
  • Member Since: June 24th, 2003
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #1 on: June 27, 2006, 01:38:59 pm »
GODDAMN SICK. Duder, it works, works great. Much love.

Offline DeMo

  • Soldier
  • **
  • Posts: 127
  • Stay Metal! \m/
    • Encoder 2002
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #2 on: June 27, 2006, 01:44:48 pm »
AWESOME.
Great work Aquarius.

Edit: The flip button is buggy.
Sometimes it won't work, sometimes you need to doublick.. and last time I was stuck at the config pane and couldn't go back to the server list.
« Last Edit: June 27, 2006, 01:51:27 pm by DeMo »

<@Evil-Ville> Expect a picture of Chakra` holding his fleshlight soon!

Offline s1n

  • Major(1)
  • Posts: 19
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #3 on: June 27, 2006, 02:05:37 pm »
Wahaah...

NICE

Offline Denacke

  • Soldat Beta Team
  • Soldier
  • ******
  • Posts: 209
  • Cake!
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #4 on: June 27, 2006, 02:11:44 pm »
Very very very nice!

My only widget so far :)

Offline Tallacaps

  • Soldier
  • **
  • Posts: 228
    • History surprises
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #5 on: June 27, 2006, 03:09:20 pm »
 :D

THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS! THANKS!

Offline Serial K!ller

  • Camper
  • ***
  • Posts: 408
    • Soldat Mods Archive
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #6 on: June 27, 2006, 03:27:58 pm »
Looks and works great!!!
Is there any way i can add the -mod parameter so i can start soldat with a mod?

Offline Mistercharles

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1371
  • +
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #7 on: June 27, 2006, 03:29:20 pm »
Now I want opera :(

Is it possible you could make a standalone?
shoutout to m'boyz eagles_arrows, echo_trail, wraithlike, sadistatheart, chakapoko maker, jrgp, aznblood, chakra, keron cyst, et al, miss you, let's '#gather some day

Offline Krillious

  • Camper
  • ***
  • Posts: 324
  • If you were a hindu I could aim for the dot
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #8 on: June 27, 2006, 04:56:30 pm »
Ye I'm gonna start using opera again because of this xP

Offline air139

  • Major
  • *
  • Posts: 87
    • Air139 @ Deviantart
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #9 on: June 27, 2006, 06:19:09 pm »
can you make a konfabulator version?

Offline chrisgbk

  • Inactive Staff
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1739
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #10 on: June 27, 2006, 10:21:57 pm »
Pitty Opera sucks anus hairs, make a FireFox extension =\

My thoughts exactly; this is an excellent idea but poor choice of platform. FireFox FTW.

(+10 points for including [eC] server in the screenshot)

Offline peemonkey

  • Soldier
  • **
  • Posts: 157
  • Member Since: June 24th, 2003
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #11 on: June 27, 2006, 10:54:20 pm »
Well, if speed is what you want, then hands down Opera wins.

Offline Denacke

  • Soldat Beta Team
  • Soldier
  • ******
  • Posts: 209
  • Cake!
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #12 on: June 28, 2006, 02:55:00 am »
Aye I'm not sure what your problems are with opera? Could you be clearer on that Enesce and chrisgbk?

Offline Aquarius

  • Soldier
  • **
  • Posts: 234
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #13 on: June 28, 2006, 03:14:12 am »
Sometimes it won't work, sometimes you need to doublick.. and last time I was stuck at the config pane and couldn't go back to the server list.
It's more general problem. Widgets don't catch onClick events if another window is selected. So you have to click the widget before you click the button, if the widget is not selected. Maybe they will change this behavior some day... and I don't know why you were stuck, it has never happened to me. But you can just reload the widget (F5) if it will happen again.

Looks and works great!!!
Is there any way i can add the -mod parameter so i can start soldat with a mod?
Not by the widget, it simply uses links with soldat protocol to run Soldat. I think it's possible to modify path used by soldat protocol in Windows registry, but I didn't try it.

Is it possible you could make a standalone?
The possibility is very small, don't expect it, sorry.

can you make a konfabulator version?
I don't know how to make konfabulator widgets. But if someone else wants to make it, feel free to use the code of my widget (but I doubt it's compatible with konfabulator).
« Last Edit: June 28, 2006, 09:19:02 am by Aquarius »

Offline Krillious

  • Camper
  • ***
  • Posts: 324
  • If you were a hindu I could aim for the dot
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #14 on: June 28, 2006, 04:00:39 am »
I was wondering, could a feature that shows the servers ping be implemented? (or is it already there?)

Offline bja888

  • Flagrunner
  • ****
  • Posts: 745
  • Working
    • Bja888.com
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #15 on: June 28, 2006, 04:16:55 am »
Very well done.

Offline Aquarius

  • Soldier
  • **
  • Posts: 234
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #16 on: June 28, 2006, 04:21:07 am »
I was wondering, could a feature that shows the servers ping be implemented? (or is it already there?)

I'm not sure, it would be hard... But in the next version I want to make an information about location of servers (country/continent) so you can filter out servers that are far away from your location.
« Last Edit: June 28, 2006, 04:22:39 am by Aquarius »

Offline FliesLikeABrick

  • Administrator
  • Flamebow Warrior
  • *****
  • Posts: 6142
    • Ultimate 13 Soldat
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #17 on: June 28, 2006, 06:04:49 am »
firefox fanboy posts deleted.  Anyone else who trolls in here is getting banned for two days

Offline Troop

  • Major(1)
  • Posts: 12
    • Aesir //
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #18 on: June 28, 2006, 08:48:10 am »
Looks nice, gonna try it when I get my own pc back.

Flies: Way to go!
New nick: Truup

Offline ramirez

  • Retired Soldat Developer
  • Camper
  • ******
  • Posts: 394
    • Soldat Central
Re: Soldat Lobby widget for Opera
« Reply #19 on: June 28, 2006, 01:01:08 pm »
Nice widget, good job.
As for pinging, I don't think JS has any built-in method that allows the scripter to do that (unless if the Opera widget system adds some extra functionality and methods). I guess that one0 way to do it would be to use Flash and ActionScript to ping a server, but that would basically need a complete rewrite of the widget in Flash (unless if only the ping part was a Flash object, I don't know much about Flash/ActionScript though, so I don't know if it's possible to pass parameters to flash via HTML).
Anyways, this is a great addition for Opera, looks and works good.