Author Topic: Specialized bots?  (Read 3787 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mxyzptlk

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1493
  • The Panda Ninja
Specialized bots?
« on: May 28, 2007, 04:56:59 pm »
How do you make bots only use one weapon?

I am trying to make "Weapon challenge bots", but they don't always use their designated weapons.

How do you make them do this?

Date Posted: May 18, 2007, 05:26:00 PM
please, can anyone help?

"While preceding your entrance with a grenade is a good tactic in
Quake, it can lead to problems if attempted at work." -- C Hacking

Offline spkka

  • Camper
  • ***
  • Posts: 469
Re: Specialized bots?
« Reply #1 on: May 28, 2007, 06:51:42 pm »
as far as i know know cannot be done
not even with scripting

Offline sai`ke

  • Camper
  • ***
  • Posts: 318
  • Can't be arsed to remove christmas avatar
Re: Specialized bots?
« Reply #2 on: May 28, 2007, 07:06:51 pm »
Forceweapon only works on human players...

But maybe you can use scripting to send a message to arsse which in turn spawns a bot that has your weapon as its favorite weapon. I'm not sure though, never tried it.
#soldat.ttw #ttw.gather --- Quakenet!
http://ttwforums.com

Offline mxyzptlk

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1493
  • The Panda Ninja
Re: Specialized bots?
« Reply #3 on: May 28, 2007, 07:18:39 pm »
What about boogieman and zombie bots? how do they do it?

"While preceding your entrance with a grenade is a good tactic in
Quake, it can lead to problems if attempted at work." -- C Hacking

Offline Keron Cyst

  • Global Moderator
  • Rainbow Warrior
  • *****
  • Posts: 2872
  • will waypoint for food
Re: Specialized bots?
« Reply #4 on: May 28, 2007, 11:35:28 pm »
A few weapons are hard-coded for their bots to always use. The Barrett M82A1, Combat Knife, Chainsaw, and M72 LAW are among these few. The only way you could achieve this with other weapons would be through scripting, I guess (or just flip the weapon attributes around via a WM)

Offline sai`ke

  • Camper
  • ***
  • Posts: 318
  • Can't be arsed to remove christmas avatar
Re: Specialized bots?
« Reply #5 on: May 29, 2007, 07:22:28 am »
Like I said before, you can't use forceweapon on bots. I would have a lot of uses for it (especially for testing purposes) but sadly it simply doesn't work. If enforcing weapons using bot files is also hard coded, and they don't exclusively use a specific weapon when you set it as favorite, then I guess it's currently not possible.
#soldat.ttw #ttw.gather --- Quakenet!
http://ttwforums.com

Offline mxyzptlk

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1493
  • The Panda Ninja
Re: Specialized bots?
« Reply #6 on: May 29, 2007, 07:02:09 pm »
A few weapons are hard-coded for their bots to always use. The Barrett M82A1, Combat Knife, Chainsaw, and M72 LAW are among these few. The only way you could achieve this with other weapons would be through scripting, I guess (or just flip the weapon attributes around via a WM)

But my sniper bot and my law bot don't work, neither of them. My zombie bot works only sometimes.

"While preceding your entrance with a grenade is a good tactic in
Quake, it can lead to problems if attempted at work." -- C Hacking

Offline ChromedGun

  • Camper
  • ***
  • Posts: 252
  • Angel of Death
Re: Specialized bots?
« Reply #7 on: May 30, 2007, 08:11:04 am »
Yeah, I also tried to make a LAW'ing bot but it doesn't work. Tried all sorts of combinations for the weapons name, it still picked an auto. The only weapons that works are "Chainsaw" and "Hands". I haven't got any other weapon working.

@Kryp -- go buy some skills. use /command to bring up the commands.

Offline Joke33

  • Major(1)
  • Posts: 19
  • -[SM]-Joke33[E$T]
Re: Specialized bots?
« Reply #8 on: May 30, 2007, 01:09:54 pm »
Don't forget knife!

Offline Keron Cyst

  • Global Moderator
  • Rainbow Warrior
  • *****
  • Posts: 2872
  • will waypoint for food
Re: Specialized bots?
« Reply #9 on: May 30, 2007, 06:56:41 pm »
But my sniper bot and my law bot don't work, neither of them. My zombie bot works only sometimes.
I have no idea, then... actually, I do know that some other characteristics of bots can affect it indirectly, including possibly even color scheme. Check it on a different bot and see.

Offline mxyzptlk

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1493
  • The Panda Ninja
Re: Specialized bots?
« Reply #10 on: May 30, 2007, 08:53:39 pm »
It might be that I set grenade frequency max, accuracy max...

"While preceding your entrance with a grenade is a good tactic in
Quake, it can lead to problems if attempted at work." -- C Hacking

Offline No. RuleZ

  • Major(1)
  • Posts: 6
  • A Victory is not a Victory before taking Out Saw!
Re: Specialized bots?
« Reply #11 on: August 07, 2008, 07:30:41 am »
how cant ,see the default bots..u guys kinda kinding...try without the second wep all shoot accauary 100& :P
AoN-Clan.6x.to
AoN-Clan.6x.to
AoN-Clan.6x.to

Offline STM1993

  • Rainbow Warrior
  • *****
  • Posts: 2072
  • It's been a long time.
Re: Specialized bots?
« Reply #12 on: August 10, 2008, 08:10:59 am »
I found it an annoying problem. I hope it can be fixed too.

I could only get the Chainsaw, Knife, LAW and Hands to be permanently used by a Bot.

Actually, the only way is by scripting I guess. You have to force them to use a weapon, probably by changing their current gun to the gun they are supposed to use probably. I saw a server where the bot could use a Aug all the time (zombie server btw), another server where a bot could always used Barrett, a server with Flamer zombies. though initially when the server starts the bot may tend to keep switching weapons non-stop, and when they spawn they will reload before they attack.

how cant ,see the default bots..u guys kinda kinding...try without the second wep all shoot accauary 100& :P

And what are you talking about? I don't understand.
« Last Edit: August 10, 2008, 08:12:55 am by STM1993 »

Offline mxyzptlk

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1493
  • The Panda Ninja
Re: Specialized bots?
« Reply #13 on: August 10, 2008, 10:23:36 am »
Oh, wow. This was a huge necro.

Maybe it could be fixed by adding a variable to the bot file, like "Fav. Primary %:" and "Fav. Secondary %;".

"While preceding your entrance with a grenade is a good tactic in
Quake, it can lead to problems if attempted at work." -- C Hacking

Offline SpiltCoffee

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1579
  • Spilt, not Split!
    • SpiltCoffee's Site
Re: Specialized bots?
« Reply #14 on: August 12, 2008, 03:07:57 am »
Just disable all the other weapons for the bot. It'll stop him from using anything but the weapon you want him to use.
When life hands you High Fructose Corn Syrup, Citric Acid, Ascorbic Acid, Maltodextrin, Sodium Acid Pyrophosphate,
Magnesium Oxide, Calcium Fumarate, Yellow 5, Tocopherol and Less Than 2% Natural Flavour... make Lemonade!

Offline ZomgProniss

  • Camper
  • ***
  • Posts: 318
  • Known ingame as Proniss
Re: Specialized bots?
« Reply #15 on: January 08, 2009, 11:06:02 pm »
Just disable all the other weapons for the bot. It'll stop him from using anything but the weapon you want him to use.
but how do u do that?

Offline chutem

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1119
Re: Specialized bots?
« Reply #16 on: January 08, 2009, 11:18:34 pm »
Necroe'd again, good one. Sheesh.

And you do it by scripting BTW.
1NK3FbdNtH6jNH4dc1fzuvd4ruVdMQABvs