Author Topic: "could not save setings"  (Read 1864 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
"could not save setings"
« on: June 11, 2007, 04:52:14 pm »
When i do pretty much anything on the starting game menu thing, including the server list it pops up with something that says "could not save settings" and it wont let me start a game...can anyone tell whats wrong? ???
and when i try to start my own game it pops up with error message that says "could not create file C:/soldat/mapslist.txt."

Date Posted: June 11, 2007, 05:34:58 PM
anyone know???

Offline blackdevil0742

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1061
  • Don't Panic
Re: "could not save setings"
« Reply #1 on: June 11, 2007, 05:17:05 pm »
Are you running Windows Vista? If so make sure the Soldat.exe has administrator permission.
Or it be an anti-virus protection thing.

So if you could post more about your computer. It might help us solve this issue.:
what OS you're using
Do you have admin rights
what kind of anti-virus protection
etc

OBEY!!!

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #2 on: June 11, 2007, 05:20:44 pm »
umm, windows xp pro
and i have anti viris turned off

Date Posted: June 11, 2007, 06:18:52 PM
and it worked on the acount that my bro instaled it on it just won twork on any others

Offline blackdevil0742

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1061
  • Don't Panic
Re: "could not save setings"
« Reply #3 on: June 11, 2007, 05:28:01 pm »
Well that might be the cause. If it works on your bros account and not the others then it might be that you don't have enough permission. Log in with the admin account and give yours more access/permission.

OBEY!!!

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #4 on: June 11, 2007, 05:45:20 pm »
i dont have an admin acount
« Last Edit: June 11, 2007, 05:49:26 pm by o0 me 0o »

Offline Kaze Youkai

  • Major(1)
  • Posts: 9
  • This is the way the world ends
    • A bit unreliable.... >.>
Re: "could not save setings"
« Reply #5 on: June 11, 2007, 06:07:38 pm »
Try moving the Soldat folder to your desktop and running it from there.

-Kaze
C++ neophyte. :D

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #6 on: June 11, 2007, 06:22:58 pm »
no, didnt work

Offline blackdevil0742

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1061
  • Don't Panic
Re: "could not save setings"
« Reply #7 on: June 11, 2007, 06:38:42 pm »
Normally the admin account is the one that was created when installing the operating system or the one that is already there when buying a computer. Maybe your bros account is the admin account.

OBEY!!!

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #8 on: June 11, 2007, 06:50:51 pm »
it is....

Offline chrisgbk

  • Inactive Staff
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1739
Re: "could not save setings"
« Reply #9 on: June 11, 2007, 10:06:49 pm »
AFAIK, under windows XP you need to have administrator privileges.

Offline ChromedGun

  • Camper
  • ***
  • Posts: 252
  • Angel of Death
Re: "could not save setings"
« Reply #10 on: June 12, 2007, 02:33:11 am »
Would it work in your "My Documents"-folder? Every user (except Guest) gets one of those folders for themselves. From like, C:\Soldat\ it may not work if you're not admin.

@Kryp -- go buy some skills. use /command to bring up the commands.

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #11 on: June 12, 2007, 12:17:58 pm »
how do i make it save into the "my documents"?

Offline ChromedGun

  • Camper
  • ***
  • Posts: 252
  • Angel of Death
Re: "could not save setings"
« Reply #12 on: June 12, 2007, 01:39:04 pm »
Can you maybe install the game into that folder or copy everything into it?

@Kryp -- go buy some skills. use /command to bring up the commands.

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #13 on: June 12, 2007, 04:10:19 pm »
i cant reinstal it, i got no admin acount....

Offline krzyss_94

  • Major(1)
  • Posts: 15
Re: "could not save setings"
« Reply #14 on: July 05, 2007, 08:43:32 am »
00 me 00, this exact same thing happens to me, my bro is alos the admin and I can't reinstall

Offline Wormdundee

  • Soldier
  • **
  • Posts: 162
  • Ruger what?
Re: "could not save setings"
« Reply #15 on: July 05, 2007, 09:20:14 pm »
People, it makes no difference where he tries to install it from, unless he has an administrator he will be unable to install Soldat. So it looks like you're out of look until you can get access to an admin account.

Join Date: November 3, 2002

Offline o0 me 0o

  • Major(1)
  • Posts: 8
Re: "could not save setings"
« Reply #16 on: July 06, 2007, 09:11:59 am »
lol i dont have an admin acount but my dad got it working, i think by alowing my acount to be able to save stuuff into that folder from my acount

Offline Centurion

  • Flagrunner
  • ****
  • Posts: 699
Re: "could not save setings"
« Reply #17 on: July 06, 2007, 09:23:37 am »
Same thing happened to me when i restored my system.

*Uninstall Soldat
*Delete folder
*Install Soldat

And it should work again. First, get admin <.<

Offline CrushingDarkness

  • Major(1)
  • Posts: 1
Re: "could not save setings"
« Reply #18 on: January 17, 2008, 08:31:50 pm »
how do you get the administrative permission to do this? If i go onto the admin, what do i do from there?

Offline bja888

  • Flagrunner
  • ****
  • Posts: 745
  • Working
    • Bja888.com
Re: "could not save setings"
« Reply #19 on: January 17, 2008, 08:48:51 pm »
how do you get the administrative permission to do this? If i go onto the admin, what do i do from there?

Thanks for searching instead of making a new topic.