Author Topic: Can't start Crimson Glory  (Read 1970 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jrgp

  • Administrator
  • Flamebow Warrior
  • *****
  • Posts: 5022
Can't start Crimson Glory
« on: June 29, 2007, 08:26:17 am »
I just downloaded and extracted the zip to a new folder. Started crimson.exe and everything froze. I had to turn the power off manually to restart. Then I started crimson.exe again and got a blue screen.

I can't find a configuration file (like config.ini, or setup.exe) anywhere inside the Crimson glory folders to change the settings to possibly make this issue go away. I can't get far enough into the game to get to the menu's to change the settings that way either.

The pc I am on's specs:
Intel P4 ~3GHZ
512 Megs of ram
Directx 9.0c
XP Home w/ SP2


Anyone have any ideas?
« Last Edit: June 29, 2007, 08:32:15 am by jrgp »
Careful with that axe, Eugene.

Offline Toumaz

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1906
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #1 on: June 29, 2007, 08:41:37 am »
Quote from: Readme.txt
Config file is located in \Base\Scripts\config.gm and \Base\Scripts\autoconfig.gm.
Config.gm overwrites autoconfig.gm!
If you want to change the resolution or troubleshoot checkout config.gm.
If graphics do not work properly try changing v_driver = 4;, or any other number (help in config.gm).
Might be a good idea messing with that.

Offline a-4-year-old

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1918
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #2 on: June 29, 2007, 09:00:11 am »
What are the controls? The escape button just makes everything red.
If we hit the bullseye the rest of the dominoes will fall like a house of cards. Checkmate. -Zapp Brannigan

Offline FliesLikeABrick

  • Administrator
  • Flamebow Warrior
  • *****
  • Posts: 6142
    • Ultimate 13 Soldat
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #3 on: June 29, 2007, 09:06:14 am »
Have you read the readme?

Offline jrgp

  • Administrator
  • Flamebow Warrior
  • *****
  • Posts: 5022
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #4 on: June 29, 2007, 09:11:02 am »
Ok, I've read the readme.txt forward and backwords. I modified the config.gm so the game works. I am able to fly around and shoot the air / map / water, but  I can't get the commands to do anything.

when I go to the console by pressing `, and type \addbot(); nothing happens.

I tried similar commands, like \addbot; and \addbot('John');, but none of them do anything at all.

When I type \list, the list of commands flies by so fast I can't read them and then leaves me with the last 8 or so which aren't commands I am looking for. All I really want to know is how to change the map and add bots.
« Last Edit: June 29, 2007, 09:13:00 am by jrgp »
Careful with that axe, Eugene.

Offline FliesLikeABrick

  • Administrator
  • Flamebow Warrior
  • *****
  • Posts: 6142
    • Ultimate 13 Soldat
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #5 on: June 29, 2007, 09:12:34 am »
Quote
Adding bots:
type script function "addBot();" in console. Bots are most useful to add while airborn high in sky.

that is a scripting function, you don't use a \ before it

Offline Michal Marcinkowski

  • Creator of Soldat
  • Flagrunner
  • ******
  • Posts: 808
  • I ain't got time to bleed.
    • Soldat home page
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #6 on: June 29, 2007, 09:14:09 am »
Ok, I've read the readme.txt forward and backwords. I modified the config.gm so the game works. I am able to fly around and shoot the air / map / water, but  I can't get the commands to do anything.

You could write what you changed, to help others.

Offline jrgp

  • Administrator
  • Flamebow Warrior
  • *****
  • Posts: 5022
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #7 on: June 29, 2007, 09:16:11 am »
What I changed to make CG work for me:

Code: [Select]
//video
global v_width = 800;
global v_height = 600;
global v_driver = 4;

//sound
global s_system = 7;

I didn't really expirement with the possible values, I just tried to make it as minimal as possible so I wouldn't get a blue screen. The above seems to work fine, I don't mind all that much not having sound.
Careful with that axe, Eugene.

Offline Toumaz

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1906
Re: Can't start Crimson Glory
« Reply #8 on: June 29, 2007, 09:28:26 am »
At first I could run CG just fine with a decent FPS. When I then started it a second time I had a whopping 2 frames per second... Setting s_system to something > 6 (an invalid value?) and thus disabling sound fixed the FPS problem. Might be my sound card that's borked.