Author Topic: [SOLVED] New Access violation Error!!  (Read 9706 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline scarface09

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1153
  • Arsenal Supporter For Life
[SOLVED] New Access violation Error!!
« on: April 16, 2009, 11:53:10 pm »
I have just finished installing Soldat 1.5 and once I join a server or play one player I get this new access violation error:

Access violation at address 00501ED9 in module 'Soldat.exe'. Read of address 00000000.

Why is this error always happening? Does anyone know how to fix it, please!
« Last Edit: April 27, 2009, 05:21:51 pm by scarface09 »
Football is the other face of the world. If you don't like it, then you can get the hell out!

Offline Love-

  • Major(1)
  • Posts: 4
Re: New Access violation Error!!
« Reply #1 on: April 17, 2009, 05:50:43 am »
i got the same error like this "Access violation at address 00501ED9 in module 'Soldat.exe'. Read of address 00000000."



but the violation only appears when in 16bit mode, but if i change to 32bit my soldat looks like dung. -_-;; changes font
« Last Edit: April 17, 2009, 07:11:18 am by Love- »
with4 is with for you.

Offline Furai

  • Administrator
  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1905
    • TransHuman Design
Re: New Access violation Error!!
« Reply #2 on: April 17, 2009, 10:15:08 am »
Hmmm. Maybe action snap is causing this bug? Try to disable it.
"My senses are so powerful that I can hear the blood pumping through your veins."

Offline Bardg

  • Major(1)
  • Posts: 23
  • BardG_G
    • :[DS]: R/S Community Forums
Re: New Access violation Error!!
« Reply #3 on: April 18, 2009, 01:51:14 am »
Hmmm. Maybe action snap is causing this bug? Try to disable it.
Did that.
I get access violations after I kill someone or after I get killed. Doesn't happen every time though, just randomly happening. Started after the download of 1.5.
Soldat Realistic/Survival Community Forums \\ www.forums.soldatrs.com

Offline ki0sk

  • Major
  • *
  • Posts: 61
  • Amazing Horse
Re: New Access violation Error!!
« Reply #4 on: April 18, 2009, 02:03:55 pm »
same error here.

tried the usual "solutions" uninstall*restart*reinstall

forced software(got black screen) only, video compatabilty only.

running 16 bit.running 32 bit
Changing font size in txt/font.ini

nothing i do works
this is quite saddening :(
♥Ooh that's dirty!

Offline BlitSin

  • Major(1)
  • Posts: 5
Re: New Access violation Error!!
« Reply #5 on: April 18, 2009, 02:37:32 pm »
I'm getting this too, and its happening everytime I join as alpha. Never happened when I joined bravo 0.o

Offline Bardg

  • Major(1)
  • Posts: 23
  • BardG_G
    • :[DS]: R/S Community Forums
Re: New Access violation Error!!
« Reply #6 on: April 18, 2009, 04:09:59 pm »
same error here.

tried the usual "solutions" uninstall*restart*reinstall

forced software(got black screen) only, video compatabilty only.

running 16 bit.running 32 bit
Changing font size in txt/font.ini

nothing i do works
this is quite saddening :(

Someone told me it has to do with windows XP, but I don't know if that is true.
Looks like there is no fix.
Soldat Realistic/Survival Community Forums \\ www.forums.soldatrs.com

Offline scarface09

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1153
  • Arsenal Supporter For Life
Re: New Access violation Error!!
« Reply #7 on: April 18, 2009, 09:49:51 pm »
I fixed it...

You have to go into Soldat Folder, then go to Txt, then go to FontConsoleSize (The original is 9) and I changed it to 8.5 it makes it a tiny bit smaller the writing etc, but it fixed the problem for me.
Football is the other face of the world. If you don't like it, then you can get the hell out!

Offline scarface09

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1153
  • Arsenal Supporter For Life
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #8 on: April 27, 2009, 05:22:05 pm »
Lock Please! Bug has been solved.
Football is the other face of the world. If you don't like it, then you can get the hell out!

Offline Bardg

  • Major(1)
  • Posts: 23
  • BardG_G
    • :[DS]: R/S Community Forums
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #9 on: April 27, 2009, 10:33:08 pm »
I tried that & I still got it.

But a few days ago I went into that txt folder, lowered everything & switched back to fullscreen & I stopped getting them.
Soldat Realistic/Survival Community Forums \\ www.forums.soldatrs.com

Offline Bugs Revenge

  • Camper
  • ***
  • Posts: 443
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #10 on: April 28, 2009, 10:50:36 am »
Ki0sk and love-,
did it help?

Offline ki0sk

  • Major
  • *
  • Posts: 61
  • Amazing Horse
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #11 on: April 28, 2009, 07:53:23 pm »
nope, still get them after scarface's tip

will try in fullscreen mode
♥Ooh that's dirty!

Offline sKuNk

  • Major(1)
  • Posts: 3
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #12 on: April 30, 2009, 12:43:26 pm »
when i saw this topic i made a acount on the form because i have the sam problem i did evrything thing what u guys sugest but i still have te problem  ???

Offline Ninjinuy

  • Major(1)
  • Posts: 17
  • Ingame: Jason Bourne
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #13 on: April 30, 2009, 11:11:01 pm »
I'm with skunk. I too, created an account specifically for this issue (Access violation at address 00501ED9 in module 'Soldat.exe'. Read of address 00000000.") I have done everything from changing the font.in, changing config settings, updating my DirectX (although I'm certain that the version number was the same before and after the "update"), trying to update my driver ( I cant as it is a "customized computer manufacturer driver" and my computer manufacturer has no updates for the driver), and just about everything else (including multiple re-installs).

My specs:

   Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2
           Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Computer Corporation
       System Model: Dimension 3000               
          Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
             Memory: 2046MB RAM
        Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
     DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: Intel(R) 82865G Graphics Controller
     Manufacturer: Intel Corporation
        Chip type: Intel(R) 82865G Graphics Controller
   Display Memory: 96.0 MB
     Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (75Hz)
          Monitor: Plug and Play Monitor
  Monitor Max Res: 1600,1200
   Driver Version: 6.14.0010.4396 (English)
      DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
 Driver Date/Size: 9/20/2005 10:52:38, 36990 bytes
      WHQL Logo'd: Yes
  WHQL Date Stamp: n/a


The issues seem to appear only on certain servers (I really only play on two, but I've been to others where the issues don't seem to exist). The servers that I have problems are:


![kY] Zombie Survival|72.232.225.69:23110|

On this server, I get the violation when I first join the server. It is resolved when (1) I hold the enter key for a long time until it goes away or (2) I die once. I also get this violation when certain people on the server kill me, not necessarily people with long names (one time a person named Major(0) gave me the violation). Also fixed with substantial time spent holding the enter key.


-[HT]- Zombie RPG|72.232.225.66:23096|

On this server I don't get the violation on join. I do get a violation every time I damage one of the zombies. Shoot it once, multiple times, kill it, or just hurt it a bit with a bullet or grenade and it appears. Also remedied by holding the enter key, although not as long as is needed for the previous server.


I think that's all I can give for now. I've also gotten a different violation, but this is the main culprit that bugs the living daylights out of me. These problems didn't exist in 1.4.2 (I had no problems whatsoever). I hope there's a fix soon for this :/

Offline SpiltCoffee

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1579
  • Spilt, not Split!
    • SpiltCoffee's Site
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #14 on: April 30, 2009, 11:15:30 pm »
when i saw this topic i made a acount on the form because i have the sam problem i did evrything thing what u guys sugest but i still have te problem  ???
First thing you should try is changing font size. Second thing you could try is turning off Action Snap.
When life hands you High Fructose Corn Syrup, Citric Acid, Ascorbic Acid, Maltodextrin, Sodium Acid Pyrophosphate,
Magnesium Oxide, Calcium Fumarate, Yellow 5, Tocopherol and Less Than 2% Natural Flavour... make Lemonade!

Offline Ninjinuy

  • Major(1)
  • Posts: 17
  • Ingame: Jason Bourne
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #15 on: May 01, 2009, 01:57:54 am »
Can I make a request to "un-resolve" this topic? It is apparent that it is not fixed. Not to sound rude, but just because one person has found a fix doesn't mean it equally applies to everyone else. Or should I open a separate topic?

I'll wait until another fix is found or hope that 1.5.1 will fix it :) Keep the suggestions coming!

Offline sKuNk

  • Major(1)
  • Posts: 3
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #16 on: May 01, 2009, 06:32:49 am »
SplitCoffee i already did those things al the others are saying that to and it doesn't work for me and i think it's wierd because because i never had it on older versions.
And Ninjinuy i have it on th same servers but i get it always when i join when i kill when i get killed but it looks like for me i only get it so much on modded servers because when i play a normal game with normal maps and game mode i only get it sometimes but i realy whant to ply on ![kY] Zombie Survival and all !Elite servers  :-[

Offline SpiltCoffee

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1579
  • Spilt, not Split!
    • SpiltCoffee's Site
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #17 on: May 01, 2009, 08:54:53 am »
Can I make a request to "un-resolve" this topic? It is apparent that it is not fixed. Not to sound rude, but just because one person has found a fix doesn't mean it equally applies to everyone else. Or should I open a separate topic?
The OP put [SOLVED] to indicate his problem had been solved. Not everyone's. :P

Also, Ninjinuy, your problem sounds like you have to have a lot of stuff going on. Does it occur in non zombie servers? :P

sKuNk, all I can recommend, then, is to keep fiddling with the settings, run in admin if on vista, enable video compatability, just keep messing with the Soldat config settings until it works, I guess. AV's are quite abstract as to what is causing them. D:
When life hands you High Fructose Corn Syrup, Citric Acid, Ascorbic Acid, Maltodextrin, Sodium Acid Pyrophosphate,
Magnesium Oxide, Calcium Fumarate, Yellow 5, Tocopherol and Less Than 2% Natural Flavour... make Lemonade!

Offline ki0sk

  • Major
  • *
  • Posts: 61
  • Amazing Horse
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #18 on: May 01, 2009, 04:03:04 pm »
those with this access violation, please try these settings.

my current soldat setup is, first off, Registered(legit might i add, thumbs up to MM)

Windows XP SP3

FullScreen, 16 bit, 1024 res.
Video Compatibility, Checked

everything else is set as default.

I did join the zombie servers Ninjinuy posted and did have the Access violations come up, tweaked up the font.ini a bit, joined again and didn't get them.

PLEASE PLEASE PLEASE
backup your font.ini before replacing



if you download please give some feedback
« Last Edit: May 01, 2009, 09:21:15 pm by ki0sk »
♥Ooh that's dirty!

Offline Ninjinuy

  • Major(1)
  • Posts: 17
  • Ingame: Jason Bourne
Re: [SOLVED] New Access violation Error!!
« Reply #19 on: May 01, 2009, 09:53:51 pm »
To SplitCoffee, these problems seem to occur only on these two servers. I have played on two other zombie servers (Decaying zombie and Zombies revenge) as well as other servers and everything is fine.

However! Just this moment, using ki0sk's font settings, the creator of Zombie RPG suggested i turn off the HUG thats in the game by typing /hud and now I dont get AV's whenever i attack anything :D (The font still didn't help before i turned off the HUD)

AND upon joining Zombie Survival i didnt get a AV when i joined :) (I presume i wont get any AV's when people with weird names kill me or i kill them, although i haven't actually tested yet as I need those certain people to be on :P)

Thanks a great bunch guys :D Sorry for sounding a bit cocky in that first post :S These issues may stem from the scripts used to run the games, not necessarily having to do with the Soldat code.

Settings used:
32-bit, 640x480
Refresh rate high
No dithering, animated scenery or antialising (not available in non-full screen)
Everything else default besides HIGH sound quality and Video Compatabilty ON (And NO action snap)

EDIT: I changed the FontMenuSize from 10 -> 12 and the FontConsoleSize from 7 -> 9 from Ki0sk's settings without any ill effects (If you want nicer looking font). This makes me believe the problem lies with the BigFontSize which is half the normal setting of 28. This also allowed me to play Zombie RPG with the HUD turned ON without AV's.

EDIT2: These settings worked in fullscreen with antialiasing turned ON. Also I changed all font settings to what they are in the Font Help txt file with no ill effects (except FontConsoleSize is 9 not 10 and FontBigSize is still at 14 instead of 28).

I do believe the problem has been pinpointed.
« Last Edit: May 01, 2009, 10:36:31 pm by Ninjinuy »