Author Topic: Soldat PolyWorks 1.5.0.13  (Read 72871 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mercury92

  • Camper
  • ***
  • Posts: 284
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #120 on: May 18, 2010, 11:25:24 am »
Yes I have.
It doesn't matter if I "Open" or do "Open Compiled".
[saw]  on 1.5.1

Offline Centurion

  • Flagrunner
  • ****
  • Posts: 699
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #121 on: May 18, 2010, 04:51:07 pm »
Why the fugg I can't see text written in windows?

« Last Edit: May 18, 2010, 05:07:42 pm by Centurion »

Offline As de Espada

  • Soldat Beta Team
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1491
  • Mapper
    • I only use default scenery/texture in my maps
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #122 on: July 14, 2010, 02:55:01 pm »
I have one very annoying problem.
I have tried Installing version of PW and binary files version. Reinstalled couple times but still fails.
When I load map (A), then load another map (B) then I get Same Texture from map (A) and when saving it changes texture for map (B)

Fix?
this happens because you don't have the texture of the map B. Polyworks loads the first texture it can, in that case, the texture of map A. If you try to open map B (that you don't have the texture) directly, as far as I rememeber, polyworks will load the 1st texture alphanumericaly (eg.: ananas.bmp)
All my maps | my latest map: SoldatX Racing Mappack
me making a map on youtube: ctf_FastMade

Offline VirtualTT

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1026
  • Movin' heaven and earth
    • Soldat and not Soldat related blog...
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #123 on: July 14, 2010, 03:04:34 pm »
Why the fugg I can't see text written in windows?
It might be a slowpoke responce, but you are probably missing required fonts. Try changing them in colours.ini in the current skin folder (gfx by default) to
Font1=Lucida Console
Font2=Bank Gothic Light BT
Lucida Console and Bank Gothic Light BT are supposed to be provided along with pw.

Offline As de Espada

  • Soldat Beta Team
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1491
  • Mapper
    • I only use default scenery/texture in my maps
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #124 on: August 25, 2010, 09:01:57 pm »
I think I found a bug. When use the scenery tool, right click it, a list appears.
When you click the up or low arrow, the scenery selected changes, but the scenery that's on your mouse only changes to the new selected one when you move your mouse.
All my maps | my latest map: SoldatX Racing Mappack
me making a map on youtube: ctf_FastMade

Offline As de Espada

  • Soldat Beta Team
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1491
  • Mapper
    • I only use default scenery/texture in my maps
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #125 on: September 29, 2010, 05:13:48 pm »
when you use ctrl+b (select colors), the "property window" should change to polygon
All my maps | my latest map: SoldatX Racing Mappack
me making a map on youtube: ctf_FastMade

Offline DerekTheHair

  • Major(1)
  • Posts: 9
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #126 on: October 06, 2010, 09:30:58 pm »
I can't seem to see any of the texts in the toolbars. This is what i get
« Last Edit: October 06, 2010, 09:32:32 pm by DerekTheHair »

Offline VirtualTT

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1026
  • Movin' heaven and earth
    • Soldat and not Soldat related blog...
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #127 on: October 07, 2010, 12:45:38 am »
DerekTheHair: download latest PW version with installer.
1.4.17 is like 2 years outdated...

Offline leoniard

  • Major(1)
  • Posts: 30
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #128 on: January 08, 2011, 07:47:05 pm »
I cant download this,link is dead?

Offline Fryer

  • Camper
  • ***
  • Posts: 261
  • Game dev
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.7
« Reply #129 on: January 09, 2011, 06:39:16 am »
I cant download this,link is dead?
Works fine, it was probably just temporary.
...PC vs Mac is like AK47 vs M4A1...
<DutchFlame`> i once heard running runescape in the background gave you a speedboost
<Mr> yes, it allocates more electrons, so there are more electrons available for Soldat -> they are streched less and it is more fluent

Soldat PolyWorks 1.5.0.13 - AimMode - Aim practise gamemode script - Fryer's SoldatStream Mod

Offline Fryer

  • Camper
  • ***
  • Posts: 261
  • Game dev
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #130 on: March 14, 2011, 10:29:27 am »
New update - v1.5.0.8

Changes:
- added polygon bounciness option for the bouncy polygon type
- added counter for the amount of *different* sceneries in the map
- fixed movement of spawns/objects while zoomed
- fixed texture window now closes properly
- fixed user defined x/y modifying the behavior of fixed texture
- fixed saving of user defined x/y
...PC vs Mac is like AK47 vs M4A1...
<DutchFlame`> i once heard running runescape in the background gave you a speedboost
<Mr> yes, it allocates more electrons, so there are more electrons available for Soldat -> they are streched less and it is more fluent

Soldat PolyWorks 1.5.0.13 - AimMode - Aim practise gamemode script - Fryer's SoldatStream Mod

Offline VirtualTT

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1026
  • Movin' heaven and earth
    • Soldat and not Soldat related blog...
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #131 on: March 14, 2011, 11:04:37 am »
Yet another small suggestions:
Context menu options for vertex and poly selection tools should also appear in context menu for Transform tool.
Transform texture  works awfully if texture is flipped/rotated. (make a triangle, flip it horizontally, select all vertexes, use Transform texture tool and move mouse to the right -> texture moves to the left :S)

Offline SoldatFire

  • Soldier
  • **
  • Posts: 224
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #132 on: March 14, 2011, 11:26:28 am »
Soldat poly-works is for me the "only" and best map editor  ;)

anyway there is a thing i don't like and that annoys me:
It selects every time the biggest scenery and if you are making a room or something you can't select the small scenery's like box's chair's etc... cause of the big wall or a big cloud... that makes pretty laming when making much maps  >:(
img:

I'm drunk right now. I feel compelled to go to battle. This lamp in front of me has no chance. Die lamp die. Your light is gone. I have won.

Offline Monsteri

  • Artist
  • Flagrunner
  • ******
  • Posts: 771
  • Strange thing
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #133 on: March 14, 2011, 11:44:24 am »
You can use draw selection tool...
Sorry if I'm insolent.

Offline Fryer

  • Camper
  • ***
  • Posts: 261
  • Game dev
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #134 on: March 14, 2011, 01:35:11 pm »
Transform texture  works awfully if texture is flipped/rotated. (make a triangle, flip it horizontally, select all vertexes, use Transform texture tool and move mouse to the right -> texture moves to the left :S)
Yeah, that's what's currently being worked on. Didn't make it in this release because I had to get it out quickly.

It selects every time the biggest scenery and if you are making a room or something you can't select the small scenery's like box's chair's etc... cause of the big wall or a big cloud... that makes pretty laming when making much maps  >:(
Which makes me think about maybe adding a function for locking stuff. Seems like most good editing programs have that possibility.
...PC vs Mac is like AK47 vs M4A1...
<DutchFlame`> i once heard running runescape in the background gave you a speedboost
<Mr> yes, it allocates more electrons, so there are more electrons available for Soldat -> they are streched less and it is more fluent

Soldat PolyWorks 1.5.0.13 - AimMode - Aim practise gamemode script - Fryer's SoldatStream Mod

Offline VirtualTT

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1026
  • Movin' heaven and earth
    • Soldat and not Soldat related blog...
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #135 on: March 14, 2011, 01:48:48 pm »
I think the problem with scenery selection is that PW picks them in back-to-front order.
And one more thing: wireframe(and points) for polygons is visible even if polygons check box is unchecked on display panel.
edit: if "4 points per scenery" option is enabled only one of them can be used to color scenery.
« Last Edit: March 14, 2011, 01:51:49 pm by VirtualTT »

Offline Fryer

  • Camper
  • ***
  • Posts: 261
  • Game dev
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #136 on: March 14, 2011, 02:13:28 pm »
It looks for stuff with lower IDs first and stuff with lower IDs get drawn before stuff with higher IDs, so it ends up selecting whatever is behind everything else.
I'll make it work the other way around instead to avoid those problems. :)
...PC vs Mac is like AK47 vs M4A1...
<DutchFlame`> i once heard running runescape in the background gave you a speedboost
<Mr> yes, it allocates more electrons, so there are more electrons available for Soldat -> they are streched less and it is more fluent

Soldat PolyWorks 1.5.0.13 - AimMode - Aim practise gamemode script - Fryer's SoldatStream Mod

Offline VirtualTT

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1026
  • Movin' heaven and earth
    • Soldat and not Soldat related blog...
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #137 on: March 19, 2011, 04:10:09 am »
bugs discovered in 1.5.0.8:
1. bounciness label isn't styled


2. many vertexes are not displayed, also some weird stuff appear on the left

Offline Dusty

  • Veteran
  • *****
  • Posts: 1015
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #138 on: March 19, 2011, 11:07:11 am »
Fixed texture is not working.

How exactly do the bouncy polies work? Is the main idea in the bounciness percent or stacking?

Offline Fryer

  • Camper
  • ***
  • Posts: 261
  • Game dev
Re: Soldat PolyWorks 1.5.0.8
« Reply #139 on: March 19, 2011, 01:22:15 pm »
bugs discovered in 1.5.0.8:
1. bounciness label isn't styled


2. many vertexes are not displayed, also some weird stuff appear on the left

Fixed texture is not working.
I'll release a fix for those as soon as possible.

How exactly do the bouncy polies work? Is the main idea in the bounciness percent or stacking?
0% makes it act just like an ice poly, any value over that increases it's bounciness. For the effect to be noticable, use a value somewhere over 150%. The bounciness effect will not be exactly the same every time you hit the poly because of how soldats physics currently work.
...PC vs Mac is like AK47 vs M4A1...
<DutchFlame`> i once heard running runescape in the background gave you a speedboost
<Mr> yes, it allocates more electrons, so there are more electrons available for Soldat -> they are streched less and it is more fluent

Soldat PolyWorks 1.5.0.13 - AimMode - Aim practise gamemode script - Fryer's SoldatStream Mod